Rossi

Naša vina


rossi background

Pozivamo vas kušati vina i destilate obitelji Rossi u ugodnom ambijentu obiteljske vinarije.

vino templara malvazija

Malvazija Templara

Malvazija Istarska Templara obitelji Rossi je vino iz vinograda starijih od 50 godina. Vino ima lijepu slamnato žutu boju sa zelenkastim odsjajem, kristalno je bistro te djelomično gusto. Lijepo se sljubljuje s rižotom od škampa, istarskim fužima s tartufima te tagliatellama sa školjkama i šparogama na temperaturi od 10-12°C.

Vinarija Rossi

Vina obitelji Rossi proizvode se od vlastitog grožđa koje se uzgaja na preko 18 hektara samostalno zasađenih, suvremeno uređenih i pažljivo njegovanih visokokvalitetnih vinograda. Vinogradi su smješteni na devet lokacija u okolici sela Bajkini: Kod škole, Liškovac, Brzomilo, Brianovica, Finida, Konopišće, Babušea gornji, Babušea donji, te Monte d'Oro.

Vidi više
vina-rossi-nono
Rossi

Tehnologija i obrada

U vinariji se koriste najmodernije preše i ruljače kako bi ubrano grožđe u najkraćem vremenu i bez gubitaka otpočelo s fermentacijom. Sva svježa vina se nakon fermentacije pretaču i vinificiraju u hlađenim inox bačvama. Malvazija Templara i Chardonnay imaju dužu maceraciju i miješanje na grubom talogu. Nakon fermentacije vino se ne pretače odmah nego ostaje u istoj bačvi i miješa se sa talogom tijekom 6 mjeseci. Sva crna vina nakon fermentacije ostaju na maceraciji cca 5-6 tjedana, u pažljivoj nadziranim uvjetima. To je osjetljivi postupak koji većina vinara izbjegava zbog rizika od gorčenja vina ako se ostavi u maceraciji malo duže nego što treba, no ako se vrlo pažljivo provede tada se dobije maksimum specifičnog okusa pojedine sorte. Nakon toga se preša i stavlja na dozrijevanje u drvo. Potom sva vina prolaze kroz kompletnu automatiziranu liniju za punjenje, zatvaranje i etiketiranje boca. U završnom ciklusu proizvodnje, vina odležavaju određeni vremenski period u bocama kako bi dostigla optimum kvalitete.