Novosti


  NOSTROMO GIN-prvi pravi istarski gin

  svibanj
  06.05.


  Za nezaboravnu avanturu vrućih ljetnih večeri, neizostavan je recept vrhunski Nostromo Gin, spoj najboljih destilata domaćih istarskih okusa i sofisticiranih svjetskih notnih aroma. Nostromo wine Gin vinarije Rossi predstavljen je i na ovogodišnjem prvom domaćem Gin Gourmet sajmu gina, rakija i likera 3. i 4. svibnja u Zagrebu. Tradicija obitelji Rossi koja traje više od 130 godina, osim najboljih vina, dobitnika brojnih prestižnih međunarodnih priznanja, u svoju ponudu odnedavno uvrštava i jedan poseban proizvod – domaći Nostromo wine Gin. Proizveden od specifične kombinacije osmerostrukog vinskog destilata autentične malvazije istarske, Nostromo Gin se može uvrstiti u jedan od najoriginalnijih pića ne samo Istre, nego i cijele regije. Braća Rossi, peta generacija obitelji Rossi, odlučili su u tradicionalnu ponudu prestižne obiteljske vinarije uvrstiti nešto novo i originalno, te su se odlučili za gin. Naime, vinski destilat nije uobičajena baza za gin, ali Rossijevi su vidjeli veliki potencijal u originalnom receptu spoja tradicije i suvremenosti. Oplemenjen mirodijama s pet kontinenata, ovaj gin nudi najbolje od istarske plodne zemlje obogaćene aromatičnim notama borovice, korijandera, narančine kore, sladića i egzotične note gorkog anisa koji zaokružuje puninu i eleganciju okusa ovog vrhunskog pića. Baš kao i naši stari istarski moreplovci, Nostromo Gin spoj je najboljeg od Istre, obogaćen svjetskim moreplovačkim iskustvom, koji su u povijesti bili među prvima koji su u Istru upoznali s ovim aromatičnim gorkim napitkom. Kako bi užitak u ovom vrhunskom napitku bio kompletan, najbolje ga je kombinirati s tonikom u vrućim ljetnim noćima!

  Rossi – Šovran XO - autentični istarski brandy

  svibanj
  27.05.2019


  Prestižan istarski brand Rossi vinarije i destilerije u svoju bogatu ponudu od nedavno uvrštava jedan poseban domaći vinjak – Šovran XO brandy, načinjen od autentičnog istarskog terana. XO je oznaka za extra old, s obzirom da je Šovran prošavši kroz četverostruku destilaciju odležao čitavo desetljeće u barique hrastovim bačvama, koje se tradicionalno koriste u Francuskoj pri obradi konjaka. Prestiž i kvaliteta glavne su karakteristike ovog autentičnog istarskog vinjaka, koji danas u punom sjaju nosi ime Šovran, staro istarsko ime za suverena, kralja ili cara što ukazuje na neupitan autoritet i snagu koju ovaj iznimni vinjak odražava. Usmjereni prvenstveno na kvalitetu i originalnost, vinarija Rossi konstantnim usavršavanjem dovodi na svjetski nivo proizvodnju svojih vrhunskih vina i destilata, što pokazuju i brojna međunarodna i domaća priznanja za najbolja vina i rakije. Na bogatim vinogradima raspoređenima na čak devet lokacija plodne terroara, na sjecištu četiriju vrsta tla sjeverozapadne Istre, uzgajaju se pretežno autentične sorte vinove loze poput malvazije istarske i terana. Upravo je od terana proizveden po prvi puta, istarski brandy Šovran. Mirujuću deset godina u barique bačvama, izrađenih od francuskog crnog hrasta iz južnog Armagnaca, koje se koriste za dobivanje Martella, Šovran danas ponosno stoji kao neupitno ime prestiža, kvalitete i elegancije. Osim originalnosti i iznimne kvalitete, ovaj hedonistički užitak za koji je preporuka uživati ga čistog, bez dodataka, može se pronaći u barovima, restoranima i prestižnim hotelima u Istri, Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a može se naručiti i online!

  Zlatni spoj tradicije i modernosti

  svibanj
  17.05.


  Vinarija Rossi, svojim predanim radom dugim 130 godina, ali i osvojenim zlatnim medaljama, samo potvrđuje svoje već uveliko stečeno znanje i poznavanje umjetnosti vina. Obitelj Rossi svoje korijene u vinskom svijetu, njeguje već dugi niz godina. Bogati, samostalno zasađeni, suvremeno uređeni i pažljivo njegovani visokokvalitetni vinogradi, prostiru se na preko 16 hektara zemlje i devet lokacija u okolici sela Bajkini, a važnost i osobitosti same pozicije vinograda i osebujnih nota svake pojedine sorte, daju četiri vrste zemlje koje se tamo prostiru, a upravo njihova raznolikost predstavlja uravnotežujući faktor koji čuva kvalitetu berbe. U svojoj ponudi, obitelj Rossi ima istarska vina Malvazija Istarska, Muškat žuti, Teran, Cabernet sauvignon, Chardonnay i Rosé, ali i limitirano izdanje Malvazija Templara. Zlatno limitirano izdanje Malvazija Templara je Grand Cru obitelji Rossi. Riječ je o limitiranom izdanju, a malvazija se dobiva iz loza starih 50-130 godina smještenih na obroncima Finida uz crkvicu „Božje polje“. Čuveno ime dobila je prema templarima koji su nekada tamo obitavali, a poznati su bili upravo prema svojim vinima. Malvazija Templara svoju ljepotu duguje kristalnoj bistroći i slamnatoj žutoj boji sa zelenkastim odsjajem, a da je riječ o pravoj kvaliteti, dokazuje i to što Malvazija Templara dolazi s titulom najnagrađivanijeg vina. Berba 2016. je predstavljena ove godine na 26. Vinistri gdje se u potpunosti istaknula, dobila 93 boda od mogućih 100 te, uzevši veliku zlatnu medalju, postala šampion Vinistre. Svakako treba naglasiti da je kvaliteta Malvazije Templara obitelji Rossi prepoznata i na svjetskoj razini jer je, osim što je u Londonu uzela još jedno zlato sa osvojenih 95 bodova, dobila i National Trophy priznanje za najbolje hrvatsko bijelo vine čime je ušla u kategoriju najboljih vina na svijetu i postala zvijezda ovogodišnjeg ocjenjivanja International Wine Challenge. Isprepletanost tradicije i tehnologije Vina obitelji Rossi predstavljaju spoj tradicije i novih, modernih načina vinarstva te se, osim tradicionalnih, autohtonim istarskim vinskim sortama, mogu pohvaliti i najboljom i najsuvremenijom tehnologijom za proizvodnju vina u Hrvatskoj. Najmodernije preše i ruljače koriste se u vinariji kako bi ubrano grožđe, bez gubitaka i u najkraćem moguće roku, otpočelo s fermentacijom, nakon koje se svježe vino pretače i vinificira u hlađenim inox bačvama. Sva vina prolaze i kroz kompletno automatiziranu liniju za punjenje, zatvaranje i etiketiranje boca. Kako se tehnologija razvija svakim danom, od izuzetne je važnosti da se drži korak s vremenom, a istodobno, važno je i paziti da se ne izgubi dodir s tradicijom, što je obitelj Rossi na vrijeme primijetila te je svojim strateškim ulaganjem u inovativne tehnologije i brendiranjem svojih proizvoda, stvorila odličan spoj tradicija sačuvanih 130 godina i novih, modernih načina vinarstva.

  Malvazija Templara okrunjena zlatnim nagradama

  Svibanj
  13


  Vino Malvazija Templara 2016. višestruki je pobjednik na regionalnim i međunarodnim natjecanjima i izložbama, a osim zlatne medalje na prestižnom International Wine Challenge u Londonu, ove godine je osvojilo i priznanje National Trophy kao najbolje ocijenjeno hrvatsko vino, te zlatnu medalju na Vinistri.
  Na jednom od najutjecajnijih vinskih natjecanja u svijetu - International Wine Challenge vino Malvazija Templara osvojilo je 95 od ukupno 100 bodova prilikom ocjenjivanja, što ga ubraja u sam vrh najboljih svjetskih vina. International Wine Challenge u Londonu, slovi kao jedno od najstarijih i najstrožih vinskih natjecanja, koje djeluje već 34 godine. Na natjecanju je ove godine 12 sudaca ocjenjivalo 12 000 uzoraka. Za zlatnu nagradu bodovi su se kretali 95-100, za srebro 90-94, za broncu 85-89 za broncu, a sa 80-84 boda dobivala se preporuka. Hrvatska su vina osvojila četiri zlatne nagrada, od čega su tri pripale upravo istarskim vinarima. U sklopu International Wine Challenge dodjeljuje se i National Trophy priznanje, koje je za najbolje ocijenjeno hrvatsko vino pripalo upravo Rossi vinu Malvazija Templara 2016. A na ovogodišnjoj Vinistri, jednom od centralnih enoloških evenata u regiji i šire, koje se odvijala od 10 do 12. svibnja, sada već tradicionalno 26. godinu zaredom u Poreču, vino Malvazija Templara osvojilo je još jedno zlato, sa dodijeljenih 93 od sveukupno 100 bodova.
  Vino Malvazija Templara vinarije Rossi proizvod je autohtone malvazije istarske, najpoznatije istarske sorte bijelog vina, čija tradicija uzgoja i proizvodnje u Istri seže daleko u prošlost. Malvazija Templara vrhunsko je bijelo vino, bistre slamnato žuta boja sa zelenkastim odsjajem, zaokruženog i bogatog okusa, koje svojom aromom i puninom predstavlja sve najbolje što daje plodna istarska zemlja. Da je povijest i tradicija neupitan dio identiteta vinarije Rossi, oslikava se i u samom nazivu Malvazije Templara, imenu koje duguje povijesnim precima templarima koji su obitavali na područjima sjeverozapadne Istre, upravo u neposrednoj blizini vinograda Rossi u 13.st., a bili su poznati u to vrijeme po svojim vrhunskim vinima. Za neupitnu kvalitetu ovog prestižnog branda vinarije Rossi, koja na svojim plodnim vinogradima starim od 50 do 130 godina njeguje tradiciju uzgoja i obrade vinove loze, zaslužno je kontinuirano usavršavanje i nadogradnja najmodernijih tehnoloških rješenja u svijetu vinarstva, kao i izuzetno povoljan geografski položaj vinograda. Naime, mješavina čuvenih četiriju vrsta istarskog tla, crvenog, crnog, sivog i bijelog, pogoduje izuzetnoj otpornosti uzgojenih sorti, čiji je rezultat vrhunska kvaliteta vina.
  Vinarija Rossi osim prestižnog limitiranog izdanja Malvazije Templara 2016., u svojem bogatom podrumu nudi još šest, većinom autohtonih istarski sorti: Malvazija Istarska, Muškat Žuti, Teran, Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Rose, a godišnje proizvede oko 100 000 litara vina. Osim vina, vinarija Rossi također nudi i tradicionalne sorte istarske rakije, vinjaka i gina. Ukoliko poželite produžiti svoj boravak u čarobnoj unutrašnjosti Istre, vinarija Rossi nudi i bogato opremljeni smještaj sa četiri zvjezdice. Harmoničan sklad zelenih polja i pogleda na smaragdno Jadransko more pruža nezaboravno iskustvo istarske čarolije u netaknutoj prirodi mjesta Bajkini. Kako bi upotpunili doživljaj pravog enološkog i gastronomskog iskustva, vinarija Rossi u svoju ponudu uvrštava i obilazak vinograda i destilerije, te vođene degustacije vina i autohtonih istarskih jela.

  PREDSTAVLJANJE NOVOG GINA U JOHANN FRANCKU U ZAGREBU

  Lipanj
  6


  Predstavljanje novog gin-a u ponudi vinarje Rossi u centru Zagreba u kavani, bistrou i lounge baru Johann Franck.

  POSJETITE NAS NA OVOGODIŠNJOJ VINISTRI!

  Svibanj
  12 - 14


  I ove godine sudjelujemo na velikoj izložbi vina i vinarske opreme u Poreču, te nas možete doći posjetiti i kušati naša izvanredna vina!